Geniet Van Schone Lucht: Wtw Reinigen

Waarom Is Het Cruciaal Om Uw Wtw-systeem Te Reinigen?


Maak de binnenkant van de ventilatiebox schoon. Dit kunt u doen met een kwast en een stofzuiger erbij. Daarna kunt u de waaier schoonmaken. De waaier is afgebeeld op foto 4 en 5. Dit kan u het beste doen met een tandenborstel en een zachte borstel. Doe het voorzichtig! De waaier is uitgebalanceerd.


Dit is gedaan om de balans van een waaier perfect te krijgen. Als er een clipje per ongeluk van een schoep af wordt geduwd dan ontstaat er een onbalans in de waaier. Deze onbalans kan weer trillingen en onnodige geluidshinder veroorzaken. Tip: Als er een clipje los komt (aangegeven met de rode cirkel) dan is het meestal wel te zien waar hij gezeten heeft.


Reinig Uw Wtw-systeem Voor Een Gezonder Binnenklimaat


Na het reinigen van de ventilatie-unit kunnen de onderdelen weer teruggeplaatst worden en kan de stekker van de unit weer in het stopcontact. Over het algemeen zijn WTW-units groter dan MV-units, maar het reinigen van de unit is ongeveer gelijk. Er zitten twee ventilatoren en twee waaiers in de WTW-unit.


Deze dient doorgespoeld te worden met lauw water. Zie de foto's hieronder. Na het terugplaatsen goed zorgen dat de afdichting rond de wisselaar goed aansluit. Bij oudere WTW-units zitten er meestal afdichtingsbanden los gemonteerd tussen de wisselaar en de ruimte waar de wisselaar in zit. Als de afdichting niet goed gemonteerd is dan werkt het hele WTW systeem niet.


Reinig Uw Wtw-systeem Voor Een Gezonder Binnenklimaat


Er is ook een condensafvoer aanwezig aan de onderkant van de WTW-unit. Deze dient schoongemaakt te worden en doorgespoeld te worden met water. Zorg dat de sifon vol staat met water en dat de slang in het waterslot staat. Dit voorkomt dat er rioollucht in de woning waarneembaar wordt. Dit is zeker niet fijn, maar het komt regelmatig voor dat dit niet bij het onderhoud gereinigd wordt.


Profiteer Van Schone Lucht: Wtw-systeem ReinigenFrisse Lucht, Gezond Leven: Wtw Reinigen

Het is het beste om een droge sifon te installeren onder de WTW-unit. Dan weet u zeker dat er geen rioollucht het WTW-systeem in gezogen wordt en dat de droge ruimtes van uw woning niet worden volgeblazen met "schone inblaaslucht met rioolgeur"! Een MV-unit heeft geen filters en een WTW-unit wel.


Schone Lucht Begint Bij Een Schoon Wtw-systeem


Vervang 2 x per jaar de filters en tussendoor kunnen de filters gewassen en gereinigd worden. Tip: De filters zijn eenvoudig schoon te krijgen met een handwarm handwasje met Biotex. Tip: Als u de WTW filters gaat vervangen of schoonmaken dan is het verstandig dat u eerst de WTW-unit uitzet.


Hoe maak je luchtkanalen schoon? Het eerste stukje luchtkanaal is zelf wel goed te reinigen. Met een kwast en een stofzuiger is het stof goed los te krijgen. Als er een vetaanslag zit dan kan er een schroevendraaier gebruikt worden om de vetaanslag los te schrapen. In de eerste meter zit meestal het meeste vuil.


Wtw Reinigen Voor Een Gezonder Thuis


Voorkom Problemen: Wtw ReinigenAdem Gemakkelijker: Wtw Reinigen

Dit kan eenvoudig worden weggezogen met een stofzuiger. Met de slang van de stofzuiger kan u een eindje in het kanaal komen. Als u de kanalen compleet gereinigd wilt hebben dan kan u dat beter door Zuyderduin uit laten voeren. Klik op de knop voor meer informatie. Hoe maak je een ventiel schoon? (Er bestaan afvoerventielen en luchttoevoerventielen.


Voorzichtig draaien en wat trekken moet voldoende zijn. Meestal zitten er 3 metalen stripjes die het ventiel fixeren in de ventilatie opening. Het kan voorkomen dat er een metalen stripje los komt. Dit is meestal eenvoudig terug te plaatsen. Bij hele oude kunststof ventielen kan het zijn dat het plastic zo hard is geworden dat deze klem niet meer blijft zitten.


Als er raamroosters aanwezig zijn deze dan ook schoonmaken. Deze roosters dienen voor luchttoevoer van buiten. Hoe reinig ik raamroosters? Dit kan gedaan worden door eerst met een stofzuiger en een schone kwast te reinigen en daarna een doek met neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. Met een compressor is het ook mogelijk om het vuil van binnenuit naar buiten te blazen, maar wees voorzichtig, je kan het materiaal in de roosters stuk blazen.


Waarom raamroosters reinigen? Schone raamroosters zijn belangrijk. Er kan alleen een goed geventileerde ruimte ontstaan als er minimaal net zoveel lucht wordt toegevoerd als dat er wordt afgevoerd via de afzuiging. Bij een goed onderhouden ventilatiesysteem door een professional worden de ventilatieventielen ingeregeld om zo een juiste capaciteit per vertrek te krijgen.


Schoonmaakroutine Voor Uw Wtw-systeem


Hierdoor gaat er meer of minder lucht door het ventiel. Bij het reinigen van de ventielen moet er rekening mee gehouden worden dat deze instelling gelijk blijft tijdens het schoonmaken of dat hij na het reinigen op dezelfde stand wordt teruggezet. Bij het ene ventilatierooster kan u de lengte van het draadeind meten ( zie laatste plaatje hierboven), bij een ander ventiel kan u het nummer waar de pijl naar wijst noteren.


Voor ventilatieroosters in de badkamer, het toilet en de bergingen is een sopje met een neutrale zeep voldoende om ze schoon te krijgen. De ventielen in de keuken zijn meestal wel voorzien van vet. Hiervoor kan u een ontvetter gebruiken, zoals Dasty of Dubro. Na het reinigen en afdrogen kunnen de ventielen weer op hun plaats aangebracht worden.


Probeer het ventiel hier weer op te centreren. Ga niet met een natte doek het vuil proberen te verwijderen, u gaat het vuil alleen maar meer uitsmeren op het plafond. Met een droge kwast kan u wat vuil proberen te verwijderen. Wat weg gaat is mooi meegenomen en anders laten zitten wat u nog ziet.


Wtw Reinigen Voor Een Gezonder Thuis


Ventilatieroosters en afzuigventielen moeten regelmatig worden schoongemaakt. De ventilator en de luchtkanalen dienen minimaal eens in de 8 jaar gereinigd te worden. Alleen op deze manier kan het ventilatiesysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond leef- en werkklimaat! .


Essentiële Tips Voor Het Schoonmaken Van Uw Wtw-systeemAdem Gemakkelijker: Wtw Reinigen

WTW ventilatie systemen laat u in Midden-Nederland reinigen door De Mees Ventilatie! Al vele jaren verzorgen wij met veel zorg het onderhoud van verschillende ventilatiesystemen bij bedrijven, scholen, particulieren en woningbouwcorporaties. Door de ruime ervaring en uitgebreide kennis van onze specialisten weten we precies wanneer uw systeem aan een reiniging toe is en kunnen we al het nodige onderhoud voor u verzorgen.


De luchtinstroom wordt door filters geblazen waardoor u enkel frisse en zuurstofrijke lucht binnen krijgt. Uiteraard zijn naar verloop van tijd de filters van een WTW ventilatie verzadigd of in ieder geval vies waardoor regelmatig reinigen wordt aangeraden. Bij De Mees Ventilatie weten we precies hoe we dit het beste kunnen aanpakken en verzorgen we graag de onderhoudsbeurten van uw WTW ventilatie systeem! Wilt u meer te weten komen over een WTW ventilatiesysteem of zou u graag een afspraak maken om uw filters te laten reinigen door een van onze specialisten? Neem dan even contact met ons door te bellen naar: .


Essentiële Voordelen Van Regelmatig Wtw-systeem Reinigen


Onze installatiepartner Feenstra adviseert om de filters en ventielen van je warmte terugwin installatie regelmatig te laten controleren en schoonmaken. Dat kan onnodige slijtage voorkomen en het geluid dat het systeem maakt verminderen. De waardoor de verse lucht naar binnenkomt kun je het beste 1 keer per jaar schoonmaken. Doe losse onderdelen in een sopje en maak het binnenwerk schoon met de stofzuiger.

klik nu hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *